torstai 9. tammikuuta 2014

Alkuteksti

Olipa kerran tosi pitkä aika, kun en lukenut mitään. Minä, jolle lukeminen oli pienenä elinehto ja keksityt tarinat todellisuutta parempi kaveri. Minä, joka välttelin siivouspäivät sujuvasti lukkiutumalla vessaan kirjan kanssa, kahlasin kirjastoautojen ja paikalliskirjaston tarjonnan aasta ööhön ja unohdin lukiessani ajan, paikan, ruoka-ajat, koiralenkit ja läksyt.

Luin siis pienenä ja nuorenakin paljon, mutta sittemmin hieno harrastus vähitellen unohtui. Kunnes tapasin yhden, jolle on mahdotonta nukahtaa rauhoittumatta ensin hyvän kirjan parissa. Koska nyt asumme yhteistä kotia, tapa on tarttunut, ja minäkin luen taas, aina iltaisin.

Viime vuonna perustimme kavereiden kanssa lukupiirin, joka syntyi tavallaan kateuden innoittamana: eräs Facebook-tuttuni nimittäin postaa toisinaan ärsyttävän täydellisiä Instagram-kuvia kirja- ja viinikerhonsa notkuvista herkkupöydistä. Ja koska ruumiin ravitseminen on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin hengen, voilà, meidän harrastekerhomme kirja- ja viinijaosto sai syntyä.

Toistaiseksi kirjakerhossa on luettu Johannes Linnankosken Laulu tulipunaisesta kukasta, Monika Fagerholmin loistava Lola ylösalaisin (loistava!) ja Salla Simukan Toisaalla, seuraavaksi vuorossa on Chris Cleaven Little Bee. Jokainen saa vuorollaan valita kirjan, kunhan teksti on saatavilla suomeksi.


Uuden vuoden huumassa on aina hyvä aloittaa alusta ja tehdä suunnitelmia, tässä siis minun vaatimaton suunnitelmani: kirjoitan tänne vuoden ajan jotakin kaikista vuoden 2014 aikana lukemistani kirjoista. Omaksi, äidin ja lukupiirin iloksi. Ainaskin.

P.S. En muuten ole ainoa lukupiiriläinen, jolla on kirjablogi: kannattaa katsastaa myös Hannen upouusi Kirjahyllyn takaa. Saas nähdä, ollaanko samaa mieltä teksteistä!

7 kommenttia:

 1. Oooh! TÄTÄ olen odottanut! Suurkiitos, Lauruskainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jaksan kirjoitella. Vuoden eka kirja on muuten se Taivaslaulu.

   Poista
 2. Unohdin täysin omista suosikeista tuon Aamulehden tekstaripalstan :D

  VastaaPoista
 3. Jee jee, tämä on mahtava juttu! Onnea, menestystä ja jaksamista, toivottavasti suunnitelmasi toteutuu! Itsehän hyydyin viime vuonna jo maaliskuussa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, toivotaan! Mie onneksi luen vähemmän kuin sinä (tai no onko se nyt mitenkään "onneksi"), mutta toisaalta innostun aika helposti ja väsähdän sitten kans. Hm. Toivotaan parasta!

  Aion muuten korkata Knasut tänä vuonna, se on ny päätetty. :)

  VastaaPoista